Project ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ vol 3

Για τις ΠΑΝελλαδικές της ΠΑΝδημίας 
(ΠΑΝ•ΠΑΝ = ΠΑΝ² προφέρεται #ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

Αγαπητά μου Πανελλαδικόπουλα.
Όπως όλα δείχνουν, οι Πανελλαδικές της Πανδημίας θα διεξαχθούν μετά τα μέσα Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι μέσα Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει πως από μέρα σε μέρα και τυπικά (μόλις ανακοινωθεί και η ημερομηνία) μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Αν θα επιλέγαμε τρεις survival rules για την τελική ευθεία αυτοί θα ήταν:

Α) Διπλασιασμός της προσπάθειας που κάναμε στην μίνι προετοιμασία, με ελάχιστο τις 3 ώρες/ημέρα και μέγιστο τις 8 ώρες. Επιλέγουμε τις πλέον αποδοτικές μας ώρες με τον όρο ότι 8:00πμ με 12:00μμ θα είμαστε πλήρως λειτουργικοί.
[Όποιοι δηλαδή είναι νυχτοπούλια πρέπει να τελειώνουν το αργότερο 3:00πμ ώστε 7:30 να μπορούν να ξυπνούν για την επόμενη ημέρα. 
Όποιοι ξυπνουν με τα κοκόρια να πέφτουν για ύπνο στις 11:00μμ και ξυπνούν το νωρίτερο 4:45πμ ώστε μέχρι τις 13:00 να είναι λειτουργικοί.]

Β) Οικειοθελής καραντίνα μέχρι το πέρας των πανελλαδικών.
Αυτό σημαίνει πως συζητήσεις, επαφές, κακές συνήθειες ή λάθη και πάθη που μας σκοτίζουν, μας φθείρουν ή μας αποδιοργανώνουν εν γένει, αποφεύγονται πολύ σχολαστικά... 
Η απομόνωση αυτή λειτουργεί σαν σιδηροτροχιά που μας κρατάει στην πορεία μας. Είναι ήδη εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία η αφοσίωση, η προσήλωση και η ενέργεια που πρέπει να βγάζουμε κάθε μέρα για τις επόμενες ~12 εβδομάδες. 
Αν δεν διαφυλάξουμε στρατηγικά τους διαθέσιμους πόρους μας, όσες μάχες και να δώσουμε σε όλες θα ηττηθούμε.

Γ) Υγεία ψυχής και σώματος.
Αφήσε το κινητό στην άκρη, αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο, υιοθετήστε μια περισσότερο "ησυχαστική" στάση: Καλός ύπνος (όσες ώρες καταφέρνουμε να κοιμηθούμε), βασική άσκηση, διατροφή χωρίς υπερβολές. Τελικά έχουμε και την ευθύνη του ελεύθερου χρόνου μας. 

Αντί επιλόγου

Ας είμαστε λιγάκι ρεαλιστές. Ζούμε καταστάσεις που μας ξεπερνούν σε παγκόσμια κλίμακα. Η αβεβαιότητα και η αγωνία για το αύριο μας αφορά οριζοντίως! Δεν κάνει διακρίσεις φύλου, κοινωνικής θέσης ή ηλικίας. Αυτή την κρίση δεν θα τη βιώνατε με λιγότερη αβεβαιότητα, αν ήσασταν φοιτητές ακόμα και στην πρώτη σχολή της επιλογής σας.

Άρα παλεύετε μάλλον για το πώς θέλετε να συστηθείτε την επόμενη μέρα. Δώστε μακροπρόθεσμο χαρακτήρα στον αγώνα σας. Οι δύσκολες συνθήκες χτίζουν χαρακτήρα για όλη μας τη ζωή. 

" Της ανατολής του ηλίου προτρέχει το φως της αυγής. Παρόμοια πρίν από την ταπεινοφροσύνη τρέχει η πραότης. Ας ακούσωμε δε και το Φώς, δηλαδή τον Χριστόν, να τις τοποθετή κατ΄ αυτήν την σειρά. «Μάθετε απ΄ εμού, λέγει, ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία» (Ματθ. ια΄ 29). Λοιπόν, το φυσικό είναι πρίν λάμψη ο ήλιος να φωτισθούμε από το φως της αυγής και έπειτα να ατενίσουμε πλούσια τον ήλιο. Διότι δεν είναι δυνατόν, δεν είναι, όπως το δείχνει και η φύσις των πραγμάτων, να αντικρύση κανείς τον ήλιο, δηλαδή την ταπείνωσι, πρίν γνωρίση το φως της αυγής, δηλαδή την πραότητα.

Η πραότης είναι μία αμετακίνητη κατάστασις του νου, πού παραμένει η ίδια και στις τιμές και στις περιφρονήσεις. Πραότης σημαίνει, το να προσεύχεσαι ειλικρινώς για τον πλησίον σου, χωρίς να ενοχλήσαι καθόλου από τις ταραχές πού σου προξενεί. Η πραότης είναι βράχος επάνω από την αφρισμένη θάλασσα, πού εντελώς ακλόνητος διαλύει όλα τα κύματα, τα οποία τον κτυπούν."

(Κλίμαξ Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου: ΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ - Περί πραότητος και απλότητος)

Διαβάστε οπωσδήποτε (για να βγάλετε άκρη)
#ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ Έτσι ξεκίνησαν όλα!

Βασανίζομαι (project #ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

( Ωδή σε όσους τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές της πανδημίας ) Αν λοιπόν ταίριαζε ένα τίτλος στο μέχρι σήμερα α...