Για τα παιδιά που βρίσκονται στη δεύτερη τάξη του λυκείου

Σήμερα την ανάρτηση αυτή την αφιερώνουμε στα παιδιά που βρίσκονται στη δεύτερη τάξη του λυκείου. Σε αυτούς που του χρόνου θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Εσείς παιδιά που έχετε μπει για «σωτάρισμα» ήδη από τη φετεινή χρονιά, καλείστε πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τις προαγωγικές σας εξετάσεις, να επιλέξετε κατεύθυνση. Να επιλέξετε και φροντιστήριο. Μεταξύ μας τίποτα δεν θα επιλέξετε εσείς. Για ψαχτείτε;

Εάν όντως έχετε επιλέξει επάγγελμα congrats, έχετε κάνει τη μισή δουλειά. Όσοι πάλι δεν επιλέξατε δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό, γιατί ο επερχόμενος κόπος και η απαιτούμενη θυσία, πρέπει να έχουν αντίκρυσμα.


Φιλοσοφώντας είμαστε υπέρμαχοι του διαχωρισμού, όπου αυτό είναι επιτρεπτό, επαγγέλματος και ακαδημαϊκής μόρφωσης. Σε περιόδους ακραίας επιχειρηματικής αβεβαιότητας όπως είναι αυτή που διανύουμε, το επάγγελμά μας, πρέπει να επιλεχτεί με βάση τις «καλύτερες προϋποθέσεις». Εξήγησις, εάν υπάρχει ήδη μια οικογενειακή ατομική επιχείριση, μια τέχνη μια παράδοση βρε αδερφέ, μη την απαρνηθήτε εύκολα. Η βιωτικές μέριμνες συνήθως πνίγουν τα όνειρά μας. Εάν εξασφαλιστείτε νωρίς επαγγελματικά, στο ξεκίνημα του ενήλικου βίου σας, τότε η κάθε σπουδή, είτε τεκμηριώνει επιστημονικά και απογειώνει την παλαιομοδίτικη πρακτική των παλαιοτέρων, είτε μπορεί και πρέπει να είναι, τελείως ανεξάρτητη.

Εάν λοιπόν υπάρχει π.χ. ένα κρεοπωλείο, μάθετε την τέχνη, φοιτήστε σε μια αντίστοιχη σχολή και πιστοποιήστε τις γνώσεις σας σαν ειδικός κρεοπωλείου, ούτε 6 μήνες δε θα σας πάρει και αποφασίζετε στην πορεία τι θέλετε να σπουδάσετε, π.χ. διατροφολόγος, η τεχνολόγος ζωϊκής παραγωγής, ώστε να δώσετε προστιθέμενη αξία στην οικογενειακή επιχείριση. Αν θέλετε, μπορείτε να σπουδάσετε κάτι άσχετο π.χ. φυσική, αστρονομία ή φιλοσοφία, ακόμα και αν επιλέξετε κάτι φαινομενικά άσχετο π.χ. διοίκηση επιχειρήσεων, καταφέρνετε από τη μια την προσωπική σας ανάπτυξη και εξέλιξη, και από την άλλη μπορεί να επηρεάσετε, με ανέλπιστο τρόπο την παραδοσιακή οικογενειακή σας επιχείριση. Να μπορέσετε να στήσετε ενδεχομένως μια μικρή αλαντοβιοτεχνία, ή να αναπτύξετε ένα πρωτοποριακό σύστημα διανομής κατ’οίκον.

Όλα τούτα με φιλοσοφική διάθεση όμως. Στην πράξη, στην τρίτη τάξη του λυκείου, δε διαλέγετε ούτε σχολή, ούτε επιστημονικό πεδίο, ούτε κατεύθυνση, διαλέγετε επάγγελμα…

Είναι βέβαιο πως όλες οι υπηρεσίες συμβουλευτικής, είτε οι δημόσιες είτε πολύ περισσότερο οι ιδιωτικές, μπορούν να προσφέρουν, τεστ προσωπικότητας, να φανερώσουν τις κλίσεις σας με στατιστικό τρόπο, να μανατζάρουν με ασφάλεια τις επιλογές σας.

Εμείς  στην ομάδα του ΣΘΕΝΟΥΣ, έχουμε μια ολότελα διαφορετική προσέγγιση. Ερχόμαστε με την παιδαγωγική ματιά ενός εκπαιδευτικού, να παντρέψουμε την 20ετή και πλέον επαγγελματική μας εμπειρία στην ελεύθερη αγορά και να σας αποκαλύψουμε τη δική μας αλήθεια. 

Η ιστορία μας γίνεται στα χέρια σας ένα πολύτιμο αγαθό που θα σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να διορθώσετε μόνοι σας, την κοινωνική μυωπία, που λαμβάνει χώρα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Είμαστε εκτός συναγωνισμού, αλλά στην καρδιά των προβληματισμών σας. Είμαστε εδώ με λύσεις, με απαντήσεις, με ειλικρίνεια και τεράστιο ενδιαφέρον για τον κάθε ένα και την κάθε μία από εσάς. Προσαρμόσαμε όλα εκείνα που πρέπει να λάβετε υπόψιν, σε ένα turbo boosted σεμινάριο.

  • Το σύστημά μας δεν είναι η καρέκλα του ψυχoλόγου, όμως μας αλλάζει την ψυχολογία.
  • Δεν είναι coaching, αλλά σας προπονεί καθημερινά να κερδίζετε, μαθαίνοντας κυρίως από τα λάθη σας.
  • Δεν είναι σκονάκι ή λυσάρι, αλλά πυξίδα για να ελέγχετε κάθε στιγμή την πορεία σας.
  • Δεν είναι mentoring αλλά τόση εμπειρία αποκωδικοποιημένη, δεν προσφέρεται και δεν κοστολογείται.
  • Με σεβασμό στην ηλικία σας, με σεβασμό στην τρέλα ή τους φόβους σας, με σεβασμό στο χρόνο σας και στα όνειρά σας. Παραμένουμε ονειροπόλοι επί γης.
Σε 4 εβδομάδες, με 4 συναντήσεις. Προσφέρουμε ένα αποκλειστικό σύστημα προσέγγισης της διαδικασίας των Πανελλαδικών. Ανοίγουμε ένα παράθυρο για να δείτε τον κόσμο με διορθωμένη τη μυωπία της κοινωνίας, ώστε να αποφασίσετε εσείς τι αξίζει και τι όχι, για τη ζωή σας, για την ευτυχία σας.

Σεμινάριο ΣΘΕΝΟΣ® κάνε δώρο στον εαυτό σου, στο παιδί σου αν είσαι γονιός, είναι το σεμινάριο που θα θυμάστε, για όλη σας τη ζωή.

Το σεμινάριο διατίθεται μέσω skype σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρεται και στο χώρο σας, μέχρι 80 km από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για μετακινήσεις άνω των 80 km από την πόλη της Θεσσαλονίκης, να υπολογίσετε επιπλέον τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής αν είναι απαραίτητο.

Βασανίζομαι (project #ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

( Ωδή σε όσους τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές της πανδημίας ) Αν λοιπόν ταίριαζε ένα τίτλος στο μέχρι σήμερα α...