Για να νικήσουμε την ανεργία !

Για να νικήσουμε την ανεργία εκτιμώ πως πρέπει να αλλάξουμε παρέες.

Να ξεφύγουμε από εκείνους που μας κρατούν πίσω από το να τολμήσουμε και μας παρηγορούν όταν απογοητευόμαστε.

Μεγάλο θέμα είναι να έχουμε στο μυαλό μας ένα σχέδιο, που είμαστε, που θέλουμε να πάμε και πως θα πάμε. Κάθε ημέρα να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Να τα αξιολογούμε σε καθορισμένα pitstops να τα διορθώνουμε αν χρειαστεί και να συνεχίζουμε προς το στόχο.

Η ανάγκη μας για άμεσο κέρδος δεν πρέπει να μας κάνει βιαστικούς και ανυπόμονους. Ότι έχουμε δοκιμάσει και δουλεύει με απλό τρόπο να το μοιραζόμαστε.

Την κρίση να την αντιμετωπίσουμε αν και όταν σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειές μας. Η προκαταβολική απαισιοδοξία, υπονομεύει τη δική μας προσπάθεια.

Να έχουμε το σθένος να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους μακροπρόθεσμους στόχους μας, να έχουμε ζωντάνια και πίστη πως βήμα βήμα κατακτιέται ο στόχος. Ο καθένας μας γνωρίζει τις αδυναμίες του και τα προτερήματά του. Η πάλη να νικήσουμε τις αδυναμίες και να αναδείξουμε τα προτερήματα, δεν είναι ακαδημαϊκή ψυχολογία, είναι απλή καθημερινότητα.

Ιδέες, πτυχία, δεξιότητες, τέχνες και χόμπι να τα κατεβάσουμε από το χρονοντούλαπο της λήθης και της μιζέριας να τα επιστρατεύσουμε στην υπηρεσία την εξόδου από την πρόσκαιρη δυσκολία της ανεργίας.

Με πολλή αγάπη (εύχομαι σε ευήκοα ώτα!)

Βασανίζομαι (project #ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

( Ωδή σε όσους τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές της πανδημίας ) Αν λοιπόν ταίριαζε ένα τίτλος στο μέχρι σήμερα α...