Το ασήκωτο τρολάρισμα των... βάσεων

Καλοκαιράκι ρε φίλε! Στην Ελλάδα τούτη η εποχή γίνεται υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής αναμνήσεων και καλοκαιρινών εμπειριών, που μας συντροφεύουν μια ζωή!
Όσοι ζήσαμε στις Βορειότερες χώρες της Ευρώπης, εκτιμάμε περισσότερο αυτά τα δώρα του καλοκαιριού.
Για τους μαθητές της Γ' λυκείου όμως, το καλοκαίρι πριν τις Εξετάσεις και το καλοκαίρι μετά τις εξετάσεις, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που θα τους "σημαδέψουν" για πάντα.

Το καλοκαίρι πριν τις #Πανελλαδικές, όλοι οι υποψήφιοι είτε σε ΓΕΛ είτε σε ΕΠΑΛ, είναι μια συμπαγής ομάδα, ένα ενιαίο όλο με μικρές διαφορές. Θυμίζουν κάπως τους "μελλοθάνατους" στις Ρωμαϊκές αρένες. Έτσι τους θέλει η κοινωνία, σε αυτό το μοτίβο τους εντάσσει, με αυτή τη "ρετσινιά" ξεκινούν τα θερινά, κάνουν διακοπή 30μερες max, και μετά τα κεφάλια μέσα για το μακροβούτι των 40 εβδομάδων που απαιτείται, από την κοινωνία για την επιτυχία!

Το καλοκαίρι μετά τις #Πανελλαδικές, η μέχρι χθές ενιαία "φατρία" των "μελλοθάνατων" σπάζει σε χίλια κομμάτια. Η επίδοση στις εξετάσεις, σαν ιδιότυπος κοινωνικός αυτοματοποιημένος ρατσισμός κυριολεκτικά διαλύει την ενιαία ομάδα. Έτσι το κάθε θραύσμα της ομάδας των αποφοίτων βρίσκεται να ξεφαντώνει το καλοκαίρι ανηλεώς... για διαφορετικό λόγο ο καθένας:
  • Οι αριστούχοι γιατί θριάμβευσαν και δεν περιμένουν καν τις βάσεις
  • Οι ανεπαρκώς αριστεύσαντες σε μια ημιθανή κατάσταση περιφέρονται σαν τα ζόμπι του καλοκαιριού, προσπαθούν για να ξεχάσουν. Ασήκωτη για εκείνους η λέξη "βάσεις" 
  • Οι επαρκώς γράψαντες (δίχως να αριστέψουν) για τις σχολές που στόχευαν, με την άνεση ενός σύγχρονου καιροσκόπου γίνονται το κέντρο του καλοκαιριού και του θαυμασμού. Τις βάσεις τις έχουν "γραμμένες" κυριολεκτικά.
  • Οι στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πληρούν τις συνθήκες του θεωρήματος της μη ύπαρξης! Τα φαντάσματα του καλοκαιριού, που κανένας δεν τους καταλαβαίνει. Αυτοί ζουν περιμένοντας τις βάσεις.
  • Οι παταγωδώς αποτυχόντες, βιώνουν μια fast forward ενηλικίωση, τα κάνουν όλα "Λαγανάς" το καλοκαίρι και από Οκτώβριο θα επενδύσουν στα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια (τις επιλογές των "επιτυχημένων" που λέει και το σποτάκι). Οι απομυθοποιητές που μπριζώνουν τους πάντες, διασπαθίζοντας πατρικές περιουσίες δίχως τύψεις.
  • Η χειρότερη φατρία που ξεπηδά από το διαλυμένο πλέον σώμα των υποψηφίων είναι... οι "απέθαντοι", εκείνοι που ξαναδίνουν, οι Μαμ Ρα των πανελαδικών "οι μούμιες" της επόμενης χρονιάς που είτε ξαναδίνουν με 18000 μόρια είτε με 8000 μόρια, για την επόμενη χρονιά θα είναι οι καταραμμένοι. Το καλοκαίρι αυτονών δεν ήρθε ποτές...
Τελικά οι βάσεις θα ανακοινωθούν, θα εκφραστεί και φέτος η προτίμηση των διαγωνιζομένων στο χωνευτήρι των πανελλαδικών και το φετεινό Καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν. 
Πόσο έτοιμος είναι ο καθένας να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες ή τις απειλές για να αναπτύξει και να αξιοποιήσει τις δικές του δυνατότητες;
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, να επιβραβευθούν οι κόποι σας, τα παθήματα να γίνονται γρήγορα μαθήματα και να βαδίζετε στη ζωή σας, εμπειρότεροι, αξιοποιώντας το σήμερα αποτελεσματικά και παραγωγικά με στόχο το αυριανό όραμα για το δικό σας μέλλον.

#mazisu σε κάθε νέα πρόκληση 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΘΕΝΟΣ
Κοσμίδης Ν Ελευθέριος
Founder & Director


Βασανίζομαι (project #ΠΑΝΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)

( Ωδή σε όσους τελευταία στιγμή αποφάσισαν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές της πανδημίας ) Αν λοιπόν ταίριαζε ένα τίτλος στο μέχρι σήμερα α...